Qui és?

En Josep Escartín i Laurito va néixer a Sabadell, on ha desenvolupat gran part de la seva vocació al servei de la ciutadania.

El seu compromís per un món més just es materialitzà amb la cofundació entitat sense ànim de lucre que pretén integrar i millorar la qualitat de vida dels malalts de sida i els drets humans en general. Escartin ha estat president d’ACTUEM! durant 13 anys iha desenvolupat projectes com el de donar suport a les treballadores del sexe comercial, la creació de pisos d’acollida per a persones malaltes i tallers de prevenció per a joves, entre altres.

L’actual índic municipal de greuges de Sabadell va ser president i fundador de l’empresa d’inserció laboral PlecinPres, dedicada a persones amb risc d’exclusió social.

La seva experiència en l’àmbit associatiu i cooperatiu inclou també la vicepresidència de la Joventut de la Faràndula, el càrrec de patró tresorer de la Fundació Sabadell Solidari i projectes com el de la construcció d’una casa d’acollida de nens amb famílies desestructurades a Sabadell, …. A més, Escatin ha estat membre de diferents associacions de defensa dels drets de les minories i de lluita contra la sida.

També ha estat militant de la lluita per la dignitat de persones LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), vicepresident de l’associació Panteres Grogues i també vicepresident dels Eurogames08 a Barcelona.

Ha estat vicepresident i president, fins març 2011, del Fòrum de Síndics Locals de Catalunya.

Professionalment, Josep Escartin és cap del Servei d’Atenció al Client del Grup CASSA.

El seu nomenament com a síndic es va produir el 22 de gener de 2006, per unanimitat de tots els grups polítics del consistori de la ciutat i prengué possessió el dia 28 de març de 2006. El març del 2011 ha estat reelegit per a un mandat de 5 anys.

: https://sindicsabadell.cat/eva-abellan_projecte_sindicatura1/